
وقت بخیر امیدوارم مطالب وبلاگ گره گشای سوالاتتون باشه برای مشاوره پایان نامه خود میتوانید از طریق ایمیل در ارتباط باشید جهت درج تبلیغات میتوانید از طریق ایمیل در ارتباط باشید در ستون" آخرین مطالب" متاسفانه امکان دیدن مستقیم موضوعات نیست شما باید از انتهای صفحه و از گزیینه ی صفحه بعد استفاده کنید برای عضویت در کانال تلگرام تبلیع پایین سمت چپ را بسته بر روی گزینه تلگرام کلیک کنید. نظر راجب مطالب یادتون نره با تشکر
متن جالبی که هم اکنون برای شما قرار دادیم برگردان فایل صوتی به نوشتاری دکتر مرادی میباشد.
مطالعه این متن جالب به دانشجویان معماری حتی عمران پیشنهاد میشود
چکیده
«تئوری به چه کار ما میآید؟ به کمک تئوری میتوانیم جهان پراکنده و پرآشوب را نظم دهیم. همانطورکه در متافیزیک نظم اشیا را مینویسیم. شما هر روز این نظم را بهصورت متافیزیکی و تئوریک، در خانههایتان انجام میدهید؛ به این صورت که لباسها و قلمهایتان هرکدام جای مشخصی دارد. اگر بهصورت ریخته و پاشیده باشد، نمیدانید هرچیزی کجاست. پس شما مجبورید برای این جهان بیرونی بیسامان و پرآشوب، حداقل در حوزۀ ذهنتان نظریهای بسازید. حالا ما از زندگی بر میگردیم به معماری.
منبع:معمار نت


ساختمان برج مرکز تجارت جهانی تبریز، با ارتفاع 152 متر بلندترین ساختمان تجاری - خدماتی - گردشگري کشور است. که شامل 35 طبقه با کاربری خدماتی، یک گنبد بزرگ به قطر 33 متر با کاربری علمی- گردشگری و با یک آنتن مخابراتی می باشد. سازه این برج بلند از نوع سوپر فریم یا ابرسازه است که اصل آن در کشور ژاپن ابداع و طراحی شده و در برج های بلند آن کشور بمورد اجرا گذاشته شده است. ساختمان دارای یک هسته H شکل مرکزی است که نیروهای زلزله را به ابزارهای مکانیکی میراگر انرژی منتقل می کند.
این ساختمان دارای 32 دستگاه میراگر انرژی زلزله است که در بالای ساختمان و در داخل گنبد نصب می گردند. به دلیل وجود این دستگاهها، شدت زلزله در بالای این ساختمان یک دهم شدت زلزله در سطح زمین یا پی آن است. این ساختمان در مقابل بزرگترین زلزله های محتمل در تبریز و حتی توکیو بدون کوچکترین آسیبی مقاوم است.
برخی از ویژگی های این برج سوپر فريم
1- اولين ساختمان پلان آزاد كشور
2- بلندترين برج تجاري - خدماتي - گردشگري كشور با ارتفاع 152 متر
3- اولين برج مرتفع مجهز به ميراگرهاي ويسكوز جاذب انرژي زلزله در كشور
4- اولين ساختمان اجرا شده با بتن مقاومت 700 كيلوگرم بر سانتي مترمربع در كشور
5- اولين ساختمان اجرا شده با ميلگرد فوق مقاوم با تنش تسليم 7000 كيلوگرم بر سانتي مترمربع در كشور
6- اولين ساختمان اجرا شده با نماي پانلهاي سراميكي ويژه آجدار در كشور
7- اولين ساختمان ساخته شده با ستونهاي پيش ساخته با فناوري R-PC در كشور
8- اولين ساختمان ساخته شده با اتصالات تزريقي ميلگرد از نوع NMB در كشور
ويژگي هاي خاص مركز خريد عبارتند از :
1- منطقه نوساز و با ارزش بالا
2- دسترسي آسان به بزرگراهها و معابر اصلي با سه ورودی غربی (خیابان شریعتی)، شرقی (خیابان صفا) و جنوبی (خیابان لیدا)
3- دسترسي به معابر محلي و مراكز خدمات شهري
4- موقعيت خاص تبليغاتي در مسير دسترسي با ديد از بزرگراه پاسداران
5- تعداد مناسب پاركينگ و فاصله مناسب از معابر پر ترافيك ( بيش از 1500 واحد پاركينگ سرپوشيده و تعداد قابل ملاحظه ای پارکینگ روباز)
6- آب و هواي مناسب (بدليل قرار گرفتن در تراز بالاتر)
7- استفاده از فناوري پيشرفته R-PC در سازه
منبع:مای سیویل


مقاله معرفی، طرح و اجرای تونل های مترو از آقای یاسین طوعی را قرار داده ایم . در این مقاله سعی شده است مراحل ساخت اجزای تونل بصورت تصویری در ۳۶ صفحه توضیح داده شود.
چکیده
مترو یا قطار شهری می تواند در زیر زمین یا روی سطح آن و بر روی ریل مخصوص خود حرکت کند از کشورهای پیشرفته در زمینه راه اندازی خطوط مترو می توان به ایالالات متحده آمریکا ، فرانسه، ژاپن و آلمان اشاره کرد بزرگترین و طولالانی ترین خط متروی شهری در جهان متعلق به متروی نیویورکاست که با داشتن ۴۶۲ ایستگاه و طول ۱۳۵۵ کیلومتر و دارا بودن ۲۶ مسیر درجهان بی همتاست.در تهران هشت خط عادی و چهار خط سریع السیر در نظر گرفته شده است که همکنون تنها ۳ خط عادی فعال به همراه یک خط بین شهری بین تهران وکرج دارد.
منبع:آی سیویل


الف- میلگرد A1:
این میلگرد با تنش جاری ۲۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تنش گسیختگی ۳۸۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۲۵ درصد بهعنوان میلگرد نرم شناختهشده و عمدتاً بهصورت صاف و بدون آج میباشد. این میلگرد برای آهنگری و تغییر شکل و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن مناسب است. و بهطورکلی بهعنوان یک میلگرد شکلپذیر شناخته میشود.
ب- میلگرد A2:
این نوع میلگرد با تنش جاری ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۱۹ درصد بهعنوان میلگرد نیمهخشک (ترد) و نیمه نرم شناختهشده که بهصورت آجدار و عمدتاً آج فنری شکل میباشد. این میلگرد برای عملیات ساختمانی و خصوصاً خاموت زنی مناسب بوده و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن در صورت اجبار میسر بوده که البته توصیه میشود در صورت امکان از جوشکاری آن پرهیز شود.
ج-میلگرد A3 :
این میلگرد با تنش جاری ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۱۴ درصد بهعنوان میلگرد خشک (ترد) مناسب عملیات سیویل صنعتی و ساختمانی بوده که بهصورت آجدار و عمدتاً آج جناقی میباشد و اکیداً برای آهنگری و تغییر شکلهای فراوان با زوایای تند مناسب نبوده و همچنین بههیچوجه عملیات جوشکاری بر روی آن مجاز نمیباشد
میلگردهای آلیاژسازی شده و ترمکس (خنک کاری و برگشت تحت کنترل) چیست؟
فرآیندهای تولید میلگرد در کشورهای پیشرفته جهان به روشهای مختلف میباشد. در استانداردهای معتبر دنیا برحسب شرایط اقلیمی هر کشور فرآیندهای تولید بهطور کاملاً روشن و با لحاظ پارامترهای مختلف تحت کنترل قرار میگیرند:
1- در کشور ژاپن که ازنظر شرایط اقلیمی کشوری زلزلهخیز میباشد، استاندارد ملی آن کشور JIS آنالیز شیمیایی را متناسب با فرآیند تولید (از روش آلیاژی) تعریف مینمایند و هیچگونه اشارهای به فرآیند تولید از طریق عملیات حرارتی (ترمکس) ننموده است و بهعبارتدیگر مصرف میلگردهای ترمکسی در آن کشور توصیه نمیشود.
2-در کشورهای اروپائی که ازنظر زلزلهخیزی در رده کشورهای امن میباشند و نسبت به کشور ژاپن خطر زلزله در آنها بسیار پائین تر میباشد روش ترمکس (عملیات حرارتی) را مدنظر قرار داده و آنالیز شیمیایی را متناسب با فرآیند تولید میلگرد با روش فوقالذکر در نظر گرفتهاند.
3-در استاندارد ملی ایران به شماره ۳۱۳۲ که برگرفته از چندین استاندارد مرجع (اروپایی EN, DIN, و ژاپن JIS و آمریکا ASTM و ISO ) میباشد هر دو روش فوقالذکر در نظر گرفتهشده است ولی به خاطر ضریب امنیت بالای مصرف دربند ۱۳ استاندارد (نشانهگذاری) بهصراحت تولیدکنندگان را موظف به آگاهی دادن به مصرفکننده ازلحاظ فرآیند تولید میلگردها نموده است. به این صورت که بایستی بر روی پلاک الصاقی علامت مشخص دال بر انجام تولید به روش ترمکس حک شود و مقطع شاخههای این نوع محصول به یک رنگ تعریفشده رنگآمیزی گردد و همچنین در گواهینامه فنی جمله فرآیند تولید بهوسیله خنک کاری و برگشت تحت کنترل درج گردد. با توجه به پیوست الف در استاندارد ملی ایران انجام عملیات جوشکاری بر روی این نوع میلگردها مجاز نمیباشد .
لازم به ذکر است درروش آلیاژسازی شده، فولاد موردنیاز برای تولید میلگرد موردنظر، در فرآیند فولادسازی و از طریق اضافه نمودن فرو آلیاژها ساختهشده و شمش تولیدی در فرآیند نورد به شکل موردنظر درمیآید و سپس در محیط آزاد و بهمرور خنک میشود. در این حالت میلگرد تولیدی از سطح بیرونی تا مرکز آن دارای خواص مکانیکی و مشخصات شیمیائی یکسان میباشد و در مواقع زلزله و فشار مقاومت یکنواخت و مناسبتری را از خود بروز میدهد. اما برای میلگردهای تولیدشده به روش ترمکس اینگونه است که شمش فولادی مورداستفاده دارای کلاس آنالیز شیمیائی پائین تری بوده و برای رسیدن به مقاومت موردنیاز مطابق استاندارد، میلگرد تولیدی را که دارای دمای بالایی میباشد از داخل لولههای آب عبور داده و به یکباره سطح بیرونی خنک میشود. در این حالت سطح میلگرد تا عمق مشخصی دارای مقاومت بالاتر (مثلاً ۴۰۰) میباشد اما مغز میلگرد دارای مقاومت پائین تری (مثلاً حدود ۳۴۰) خواهد داشت. ازاینرو در بهکارگیری این نوع میلگرد در سازههای تحتفشار و مناطق زلزلهخیز باید احتیاطهای لازم را به عمل آورد و در محاسبات آن دقت مضاعف اعمال گردد. قیمت تمامشده میلگردهای آلیاژسازی شده بالاتر از ترمکسی میباشد.
نورد سایزهای مختلف میلگرد
هدف مهندسی نورد عبارت است از تغییر فرم شمش به مقاطع موردنظر، این مهند سی شامل کارگاههای نورد ۳۰۰، نورد ۳۵۰، نورد ۵۰۰، نــورد ۶۵۰ و کارگاههای سرویسدهنده میباشد. بهطورکلی نورد به دو صورت گرم و سرد وجود دارد. کارگاههای نورد کارخانه ذوبآهن همگی از نوع نورد گرم میباشند. درنورد گـرم شمـش پـس از رسیدن به درجه حـرارت موردنظر در کورههای نورد از بین چند مجموعه غلتک در حال چرخش عبور نموده و با کاهش متوالی مقطع نهایتاً به فرم موردنظر تبدیل میشود .
پس از اتمام تغییر فرم، محصول نهایی توسط دستگاههای برشی خط مانند قیچی واره به طول موردنظر برش دادهشده و پس از عملیات تکمیلی و کنترل، بستهبندی گردیده و به انبار محصول حمل میشود.
کارگاه نورد ۳۰۰
این کارگاه از نوع نورد سبک و مداوم است. ظرفیت اسمی تولید این کارگاه ۷۰۰ هزارتن در سال بوده و تولیدات کارگاه شامل انواع میلگردهای ساختمانی اعم از ساده و آجدار از نمره ۱۰ تا ۳۲ میلیمتر و نبشیهای بال مساوی نمره ۴، ۵ و ۶ میباشد .
کارگاه نورد ۳۵۰
این کارگاه از نوع نورد سبک و مداوم بوده و ظرفیت تولید آن ۳۳۰ هزار تن در سال میباشد. همچنین کارگاه شامل یک خط مستقیم برای تولید میلگرد ساده و آجدار یک خط سیم میباشد. تولیدات این کارگاه در خط مستقیم شامل میلگرد ساده و آجدار از نمره ۱۶ تا ۲۸ میلیمتر و نیز در خط سیم مفتولهای کلاف از قطر ۵/۵ تا ۱۶ میلیمتر و میلگرد آجدار ۸ و ۱۰ میلیمتر میباشد.
کارگاه نورد ۵۰۰
کارگاه نورد ۵۰۰ از نوع نورد متوسط و مداوم با ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار تن در سال بوده و عمدهترین محصولات آن تیرآهن های از نمره ۱۲ تا ۱۸، نبشیهای بال مساوی ۸ تا ۱۰، ناودانی ۱۴ تا ۱۶ بال موازی و شیبدار و میلگردهای ۴۵، ۵۰ و ۵۶ میلیمتر میباشد .
منبع:محمد احمدی اکبری
کارگاه نورد ۶۵۰
این کارگاه از نوع نورد سنگین و غیر مداوم بوده و دارای دو خطنورد تیرآهن و چهارگوش با ظرفیت تولید ۷۵۰ هزار تن در سال میباشد. تولیدات کارگاه شامل تیرآهن از نمره ۱۶ تا ۳۰ و چهارگوشهای ۱۰۰* ۱۰۰ و ۱۲۵ * ۱۲۵ میلیمتر و ریل U33 راهآهن است.


سمینار سازه های بتن آرمه پیشرفته با موضوع دالهای پیش تنیده به روش پس کشیده توسط آقای پیمان اشتری ماهینی تهیه شده است.
در زیر سرفصل های سمینار آورده شده است
بخش اول : بتن پیش تنیده
مقدمه
روشهای وارد کردن نیروی پیش تنیدگی
روشهای پیش تنیدگی
مصالح و تجهیزات
زمینه های فنی و موارد استفاده از سیستم پیش تنیدگی
بخش دوم : دالهای پیش تنیده به روش پس کشیده
مقدمه
الزامات سقف بتنی پیش تنیده به روش پس کشیده
مزایای اجرای سازه های بتنی با سیستم بتن پیش تنیده
تصاویری از اجرای این نوع سیستم


آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 70
بازدید هفته : 121
بازدید ماه : 124
بازدید کل : 4447
تعداد مطالب : 109
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1
Alternative content